Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2022. Május 30. 13:02, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Tízmilliókat csalt ki papoktól egy férfi

Tízmilliókat csalt ki papoktól egy férfi

Befejezték a rendőrök a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki a megalapozott gyanú szerint 15 egyházi személytől csalt ki több mint 37 millió forintot.

A szegedi nyomozók egy magyar plébános 2016 júniusában tett feljelentése alapján indítottak vizsgálatot ismeretlen személlyel szemben, csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Az elkövető 2014 decemberét követően hamis közokiratok bemutatásával hitette el a sértettel, hogy nagy összegű örökséget hagyott rá egy közelmúltban elhunyt asszony. A hagyatéki eljárás lebonyolítására a terhelt alkalmanként több ezer euró átutalását kérte, amit a sértett teljesített. A feltételezett elkövető tartózkodási helyét megállapítani a vizsgálati eljárás során nem lehetett, ezért a rendőrkapitányság munkatársai elrendelték a körözését. A csalót 2019 novemberében igazoltatták a rendőrök Esztergomban, majd előállították – közölte a rendőrség.

Az eljárás során a rendőrkapitányság munkatársainak az ügyben több hasonló, szintén egyházi személyek kárára elkövetett bűncselekmény miatt, a magyar és szlovák hatóságok által folytatott nyomozás jutott tudomásukra. Az eljárás során 15 sértettre és mintegy 37 millió forint értékben elkövetett csalásra derült fény.

A rendőrkapitányság munkatársai az eljárást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

Címkék: csalás, csaló, elfogás, pap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket