Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Április 23. 07:09, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Szörnyű baleset volt Lengyelországban

Szörnyű baleset volt Lengyelországban

Turistabusz és teherautó ütközött össze a lengyel Tengermelléken szombaton, a balesetben ötven személy sérült meg, köztük csaknem tízen súlyosan.

A rendőrség szerint a kőzetet szállító, pótkocsis tehergépkocsi 25 éves sofőrjének péntek óta kétnapos pihenőszünetet kellett volna tartania, és a korábbi napokban is kétszer hosszabbította meg munkaidejét. Kihallgatása után őrizetbe vették – írta a Gazeta Wyborcza napilap online kiadása.

A helyi hatóságok szerint a busszal egy vallási közösség, valószínűleg a Jehova tanúinak csaknem 60 fős csoportja utazott, köztük több gyerek is.

A lengyel egészségügyi miniszter is megjelent a helyszínen, és a helyi vajdával közösen irányította a mentőakciót. A tűzoltóság szerint a sérültek többségét ki kellett vágni a roncsokból.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:17, szombat | Külföld

Kiderült, miért történhetett meg a Trump elleni első merénylet

Kommunikációs hiányosságok miatt történhetett meg a Donald Trump elleni első merényletkísérlet a belső vizsgálat szerint.

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.