Városlista
2024. szeptember 24, kedd - Gellért

Hírek

2021. Április 08. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Országos tisztifőorvos: az újranyitás mellett is fontos a fokozott óvatosság

Országos tisztifőorvos: az újranyitás mellett is fontos a fokozott óvatosság

A védelmi intézkedések első fokozatú feloldása ellenére is fokozott óvatosságot és az eddigi járványügyi szabályok betartását kérte mindenkitől az országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília hangsúlyozta, az eddig meghozott védelmi intézkedések megmaradnak, így feltétlenül szükséges az orrot és szájat eltakaró maszk viselése az üzletekben és a közterületeken.

Nagyon fontosnak nevezte, hogy az üzletekben rendszeresen tisztítsák és fertőtlenítsék a vásárlók által használt bevásárlókocsikat és kosarakat, valamint táblákkal és padlómatricákkal jelezzék a biztonságos védőtávolságot.

A tisztifőorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy a vásárlást az emberek lehetőség szerint egyedül, ne a legforgalmasabb időpontban intézzék, minél rövidebb időt töltsenek el az üzletekben, részesítsék előnyben a kártyás fizetést és - amennyire lehet - kerüljék a zsúfolt helyeket, valamint tartsák egymástól a távolságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 24. 07:59, kedd | Belföld

KSH: júliusban a bruttó átlagkereset 636 700 forint volt, 13,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit

A kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 438 400 forint volt.

2024. Szeptember 24. 07:58, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország ellenzi a kínai elektromos autókra kivetendő EU-s büntetővámokat

Magyarország ellenzi a kínai elektromos autókra kivetett európai uniós büntetővámokat és támogatja az ukrajnai háború mielőbbi rendezését célzó kínai-brazil béketervet

2024. Szeptember 24. 07:57, kedd | Belföld

Európai Bizottság: Magyarország is kaphat az árvíz sújtotta országoknak szánt uniós támogatásból

Magyarország is kaphat az Európai Unió által az árvizek sújtotta tagállamok számára felajánlott segítségből - jelentette ki az Európai Bizottság egyik szóvivője hétfőn.

2024. Szeptember 24. 07:50, kedd | Belföld

Árvíz - Vízügy: az árvíz kedden elhagyja az országot

Hétfőn Bajánál tetőzik a Duna, de az árvízi helyzet harmadfokú készültség mellett ugyan komoly, de sehol nem kritikus - közölte Siklós Gabriella.