Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2011. Szeptember 02. 14:23, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Közfoglalkoztatás indult a Start-munka program keretében

Közfoglalkoztatás indult a Start-munka program keretében

Hétfőn 761 ember kezdte meg a munkát Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Baranya, Hajdú-Bihar, Tolna, és Heves megyében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által közfoglalkoztatott emberek a Start-munka mintaprogramban vesznek rész. A program tervezett költsége 387 millió forint.

A közfoglalkoztatottaknak az útszéli növényzet levágása, az autóbuszmegállók karbantartása, vízelvezetők, árkok tisztítása, út menti kaszálás, és útszéli szemétszedés a feladata. A mintaprogram három hónapig, 2011. augusztus 29-től november 30-ig tart.

A programban részt vevő emberek többsége vagy bérpótló juttatásban részesül, vagy hosszabb ideje álláskereső. Valamennyien abban a térségben laknak, vagy nagyon közel élnek ahhoz a területhez, ahol dolgoznak. A 761 közfoglalkoztatott teljes munkaidőben végzi a munkáját. Ez a közfoglalkoztatási Start-munka program azért is jelentős, mert abban a döntően halmozottan hátrányos helyzetű térségben indult el, ahol rendkívül kevés a munkalehetőség.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: közmunka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:15, szombat | Belföld

Árvíz - Orbán Viktor: még öt nehéz napot kell átvészelni

Még öt nehéz napot kell átvészelni az árvízi védekezésben, hogy az ország fellélegezhessen - mondta a miniszterelnök sajtótájékoztatón szombaton, Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné