Városlista
2024. szeptember 23, hétfő - Tekla

Hírek

2021. Október 28. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Koronavirus.gov.hu: a legerősebb védelmet az oltás adja

Koronavirus.gov.hu: a legerősebb védelmet az oltás adja

A koronavírus ellen a legerősebb védelmet az oltás adja - emelték ki szerdán a koronavirus.gov.hu oldalon, ahol ismét az oltásra való regisztrációra és időpontfoglalásra buzdítottak.

A kormányzati portálon felhívták a figyelmet, hogy a koronavírus delta variánsa miatt több országban és Magyarországon is újra emelkedik a fertőzöttek száma. "A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak" - szögezték le.

A beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb - tették hozzá.

Azt írták: a magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette; 12-19 éves korosztály 46 százaléka, a 20-59 éves korosztály 64 százaléka, a 60 év felettiek 85 százaléka már oltott.

A beoltatlanok számára a regisztrációs honlap (www.vakcinainfo.gov.hu) és az internetes időpontfoglaló (https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas) is folyamatosan nyitva van - írták a honlapon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 09:00, vasárnap | Belföld

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

Azerbajdzsáni földgázkészletek kitermelésére vonatkozó kereskedelmi megállapodásokat kötött a Mol-csoport vegyesvállalati partnereivel - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Szeptember 22. 08:59, vasárnap | Belföld

Árvíz - Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 22. 08:58, vasárnap | Belföld

Árvíz - Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV a védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.

2024. Szeptember 22. 08:57, vasárnap | Belföld

Árvíz - Karácsony Gergely: Budapest jól vizsgázott a védekezésben

Budapest jól vizsgázott az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a főpolgármester szombaton Budapesten, az árvízvédelmi készültségről a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.