Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2018. Április 13. 07:28, péntek | Életmód
Forrás: mti

Kétmillió allergiásnak kezdődik a szezon

Kétmillió allergiásnak kezdődik a szezon

Elkezdődött a pollenszezon, többfelé elérte a nagyon magas szintet a nyír pollenkoncentrációja. Becslések szerint legalább kétmillió allergiás ember van az országban, és számuk folyamatosan emelkedik

- hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában csütörtökön. A szem, az orr viszketése, orrfolyás, orrdugulás, köhögés, torokkaparó érzés, bőrviszketés a szénanátha klasszikus tünetei - mondta Ladi Éva bőrgyógyász, allergológus főorvos a műsorban.

A csütörtöki mérésekből az derül ki, hogy az ország nagy részén nyírpollenből van a legtöbb a levegőben, emellett nagy a zöld juhar és a kőris virágporának koncentrációja is - hangzott el a Híradóban. Ezenkívül jelen van még a nyár és a fűz virágpora, valamint a ciprus- és tiszafaféléké szintén közepes, helyenként magas koncentrációban - közölte Kajtor-Apatini Dóra, az Országos Közegészségügyi Intézet levegőhigiénés és aerobiológiai osztályának munkatársa.

Címkék: allergia, pollen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:25, szombat | Életmód

Árvíz: Ne legyenek katasztrófaturisták!

​​​​​​​Szelfi helyett inkább segítsék a védekezést - kéri a rendőrség.

2024. Szeptember 20. 07:47, péntek | Életmód

Kiállítás nyílt a Városligetben a Magyarország 365 fotópályázat képeiből

Ingyenes fotókiállítás nyílt csütörtökön a Magyarország 365 fotópályázat tavalyi kiírásának díjazott, illetve legjobb képeiből a Városligetben.

2024. Szeptember 20. 07:46, péntek | Életmód

Jelentősen nőtt hazánkban az új elektromos autók forgalomba helyezéseinek száma

Az újonnan forgalomba helyezett tisztán elektromos személygépkocsik száma több mint másfélszeresére nőtt Magyarországon idén január-augusztusban a megelőző év azonos időszakához képest

2024. Szeptember 20. 07:43, péntek | Életmód

Nyugodt, őszies idő várható a hétvégén, sok napsütéssel

Nyugodt, őszies idő várható a hétvégén, sok napsütéssel, 21-26 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklettel és olykor megélénkülő széllel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.