Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2020. Február 16. 11:46, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hazamehettek a Vuhanból hazahozott magyarok a kórházból

Hazamehettek a Vuhanból hazahozott magyarok a kórházból

Hazamehetett az a hét magyar állampolgár a kórházból, akiket 14 nappal ezelőtt helyeztek karanténba, miután Franciaországon keresztül hazaérkeztek a kínai Vuhanból

- közölte a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa vasárnap az MTI-vel.

Szlávik János elmondta, a hat férfi és egy nő a kórházi karantén ideje alatt végig tünet- és panaszmentes volt, laboratóriumi vizsgálataik kóros eredményeket nem mutattak.

A főorvos hozzátette: azért kellett számukra elrendelni a két hét megfigyelési karantént, mert ez az eddig ismert leghosszabb lappangási ideje a koronavírus-fertőzésnek.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által COVID-19-nek elnevezett vírus több mint 64 ezer embert betegített meg világszerte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:15, szombat | Belföld

Árvíz - Orbán Viktor: még öt nehéz napot kell átvészelni

Még öt nehéz napot kell átvészelni az árvízi védekezésben, hogy az ország fellélegezhessen - mondta a miniszterelnök sajtótájékoztatón szombaton, Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné