Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2017. Szeptember 05. 10:28, kedd | Belföld
Forrás: mti

Emberölés kísérletével vádolnak egy lövöldöző rendőrtisztet

Emberölés kísérletével vádolnak egy lövöldöző rendőrtisztet

Emberölés kísérlete miatt vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy - akkor még - rendőrtiszt ellen, aki tavaly decemberben egy csepeli társasházban lövöldözött - tájékoztatta a fővárosi főügyész kedden az MTI-t.

Ibolya Tibor közölte: a vádlott a bűncselekmény idején a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományába tartozott. Tavaly december elsején, kora délután ittas volt, amikor XXI. kerületi társasházuk földszintjén meglátta a társasházkezelő cég egyik alkalmazottját, aki éppen egy taligát tolt. A rendőrtiszt rövid szóváltás után engedéllyel tartott fegyverével többször belelőtt a lépcsőház plafonjába, majd célzottan a sértett irányába lőtt. Az alkalmazott ekkor már egy ajtó mögött állt, ezért nem találta el a lövedék, amely a falban állt meg.

A vádlott ráadásul - szabálytalanul - az átlagosnál jóval nagyobb roncsolásra képes úgynevezett expanzív lövedéket használt.

A rendőr a történtek után megpróbálta összeszedni az általa kilőtt lövedékek hüvelyét, majd a lakásában lehúzta a vécén őket.

A vádirat részét képezi egy másik cselekmény is: a rendőr egy héttel korábban, szintén ittasan a társasház pincéjében dolgozó két férfit fenyegette meg azzal, hogy megöli őket, ha nem hagyják abba a fúrást.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a volt rendőrrel szemben emberölés kísérlete és kényszerítés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 09:00, vasárnap | Belföld

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

Azerbajdzsáni földgázkészletek kitermelésére vonatkozó kereskedelmi megállapodásokat kötött a Mol-csoport vegyesvállalati partnereivel - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Szeptember 22. 08:59, vasárnap | Belföld

Árvíz - Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 22. 08:58, vasárnap | Belföld

Árvíz - Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV a védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.

2024. Szeptember 22. 08:57, vasárnap | Belföld

Árvíz - Karácsony Gergely: Budapest jól vizsgázott a védekezésben

Budapest jól vizsgázott az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a főpolgármester szombaton Budapesten, az árvízvédelmi készültségről a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.