Városlista
2024. szeptember 23, hétfő - Tekla

Hírek

2017. December 01. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Elítélték a Kutason rendőrökre támadó bandát

Elítélték a Kutason rendőrökre támadó bandát

Elítélte a Nagyatádi Járásbíróság csütörtökön azokat, akik rendőrökre támadtak szeptemberben a Somogy megyei Kutas településen - tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Vadócz Attila elmondta: a bíróság az öt embert szerepüktől függően hivatalos személy elleni erőszakban, testi sértésben és zaklatásban találta bűnösnek, amelyért 2 év 10 hónap letöltendő börtönbüntetést, 2 év, 1 év 10 hónap és 1 év 7 hónap felfüggesztett szabadságvesztést, továbbá 120 óra közérdekű munkát szabott ki. Az ítélet csak az egyik, felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtott vádlott esetében vált jogerőssé, az ügy a többieket érintő fellebbezések okán a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

Az eset szeptember 2-án egy kulturális rendezvényen történt. Az egyik vádlottal szemben közterületi vizelés miatt rendőrök intézkedtek, akiket ezért a vádlott testvére szidalmazott. Az ittas testvérpár ezután a rendőrökre támadt, többször ököllel megütötte őket. A helyszínre érkezett egy másik járőrpár, akiket a támadók rokonai, ismerősei közül hárman életveszélyesen megfenyegettek és akadályoztak az előállítás meghiúsítása érdekében. Az egyik rendőrt bántalmazták is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 09:00, vasárnap | Belföld

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

Azerbajdzsáni földgázkészletek kitermelésére vonatkozó kereskedelmi megállapodásokat kötött a Mol-csoport vegyesvállalati partnereivel - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Szeptember 22. 08:59, vasárnap | Belföld

Árvíz - Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 22. 08:58, vasárnap | Belföld

Árvíz - Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV a védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.

2024. Szeptember 22. 08:57, vasárnap | Belföld

Árvíz - Karácsony Gergely: Budapest jól vizsgázott a védekezésben

Budapest jól vizsgázott az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a főpolgármester szombaton Budapesten, az árvízvédelmi készültségről a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.