Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2021. Május 09. 08:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Az időseknél is hatásos a Sinopharm-vakcina

Az időseknél is hatásos a Sinopharm-vakcina

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) állásfoglalása szerint az időseknél is hatásos a koronavírus elleni Sinopharm-vakcina

- közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton Facebook-oldalán.

Menczer Tamás a videóban azt mondta, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) állásfoglalásában nem javasolja felső korhatár bevezetését a vakcina alkalmazását illetően, mivel a rendelkezésre álló adatok szerint nincs arra jel, hogy eltérő hatás lenne fiatalabbak és idősebbek esetében.

"Az oltásellenes baloldal az elmúlt hónapokban több száz cikkben és nyilatkozatban támadta, és támadja most is az életmentő vakcinát. Magyar emberek életével szórakoznak. Ez az elmúlt 30 év legaljasabb és legembertelenebb politikai akciója" - mondta.

Kiemelte: a vakcina rendelkezésre áll, mindenki beoltathatja magát. Az oltás életet ment! - hangoztatta az államtitkár.

Címkék: idős, sinopharm, vakcina

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 09:00, vasárnap | Belföld

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

Azerbajdzsáni földgázkészletek kitermelésére vonatkozó kereskedelmi megállapodásokat kötött a Mol-csoport vegyesvállalati partnereivel - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Szeptember 22. 08:59, vasárnap | Belföld

Árvíz - Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 22. 08:58, vasárnap | Belföld

Árvíz - Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV a védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.

2024. Szeptember 22. 08:57, vasárnap | Belföld

Árvíz - Karácsony Gergely: Budapest jól vizsgázott a védekezésben

Budapest jól vizsgázott az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a főpolgármester szombaton Budapesten, az árvízvédelmi készültségről a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.