Városlista
2024. szeptember 27, péntek - Adalbert

Hírek

2024. Szeptember 27. 07:38, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Az idei hurrikánszezon legerősebb vihara közelít Florida partjaihoz életveszélyes áradásokkal

Az idei hurrikánszezon legerősebb vihara közelít Florida partjaihoz életveszélyes áradásokkal

Négyes fokozatú hurrikánná erősödve közelítette meg Florida északnyugati tengerpartját a Helene vihar csütörtökön, a helyi hatóságok súlyos károk lehetőségére, és életveszélyes helyzetre figyelmeztették a lakosságot.

A Helene hurrikán helyi idő szerint az esti órákban 200 kilométeres óránkénti sebességű széllökésekkel közelítette meg a partvidéket, amelyet a várakozások szerint éjszaka érhet el. A vihar középpontja a várakozások szerint Florida állam fővárosa, Tallahassee közelében halad el, majd tovább észak felé. Az érintett északnyugati megyékben a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést léptették életbe.

Az amerikai Országos Hurrikán Központ a Florida félsziget teljes nyugati partvidékén "túlélhetetlen" mértékű tengeri áradásokat vár, helyenként akár 6 méter magas víztömeggel.

Ahogy a vihar előszele elérte Floridát egyre több háztartásban szűnt meg az áramszolgáltatás, az esti órákban már 600 ezret meghaladó helyen nincs áram.

Az idei hurrikánszezon legerősebb hurrikánja Florida állam északnyugati területein történelmi erejű lehet. A Helene viharzónája súlyos esőzésekkel, és hurrikán erejű széllökésekkel a várakozások szerint Georgia, majd Dél- és Észak-Karolina államok felé halad tovább.

Címkék: florida, hurrikán, USA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 07:44, péntek | Külföld

Az amerikai elnök az Ukrajnának szánt biztonsági támogatás növelésére adott utasítást

Joe Biden amerikai elnök az Ukrajnának szánt biztonsági támogatás növelésére adott utasítást - közölte a Fehér Ház helyi idő szerint szerdán.

2024. Szeptember 26. 08:03, csütörtök | Külföld

Vlagyimir Putyin: Oroszország fenntartja a jogot magának arra, hogy atomfegyvert vessen be, ha agresszió érné

Oroszország fenntartja a jogot magának arra, hogy atomfegyvert vessen be, ha agresszió érné őt vagy Fehéroroszországot

2024. Szeptember 22. 08:55, vasárnap | Külföld

Rakétazáport zúdított Észak-Izraelre éjszaka a Hezbollah

Több mint száz lövedékből álló rakétazáport zúdított éjszaka Izraelre a libanoni síita Hezbollah – jelentette a katonai rádió Izraelben vasárnap reggel.